Almanya'da 2.5 Milyon Mülteci var

Almanya'da 2.5 Milyon Mülteci var

"ayrımcılık ve ekonomiden

ALMANYA'DA  BAZILARI MEMLKETLERİNE KESİN DÖNÜŞ YAPMAK İSTİYORMUŞAlmanya’da 2,5 milyondan fazla göçmen ayrımcılık ve ekonomiden ötürü ülkeyi terk etme planı yapıyor

 

Alman İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsünün (IAB), göçmenlerin dörtte birinin (tahminen 2,6 milyon) ülkeyi terk etmeyi düşündüğünü açıklaması, Almanya'da yabancıların karşılaştığı ayrımcılığı ve mağduriyetleri yeniden gündeme getirdi.

Almanya'daki mağdur göçmenlerin davalarına da bakan avukat Fatih Zingal, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, göçmenlerin tekrar göç etmek istemesinin, ülkede artan ırkçılığın bir yansıması olduğunu söyledi.

"Bu insanlar ya diğer Avrupa ülkesine ya da ana vatanlarına dönmek istiyorlar." diyen Zingal, ülkeye gelen göçmenlerin Alman kültürüne adaptasyon sorunlarının çokça görüldüğünü, Almanların içine kapanık bir toplum olmasının bunda payının büyük olduğunu ifade etti.Göçmenlerin sosyal hayatta Almanlarla karşılaşamadıklarını ve bunun bir süre sonra sorun olarak geri döndüğünü dile getiren Zingal, "Mesela Hindistan'dan gelen bir mühendis, Almanya'ya geliyor ve çalışmaya başlıyor ama kimle sosyalleşecek? Almanların hayatları işlerinden ibaret ve bir Alman arkadaşı arayıp ya da bir tanıdığı arayıp hadi gel bir içecek içmeye gideriz demek burada mümkün olmuyor." diye konuştu.

Fatih Zingal, Almanya'ya gelen göçmenlerin bir süre sonra dernekleştiğini ifade ederek bütün ırkların kendi oluşturduğu topluluklarda beraber vakit geçirmek zorunda kaldığını ve Almanya'ya adaptasyonlarının çok zorlaştığını aktardı.

Göçmenler, toplumsal yapı nedeniyle Avrupa'daki diğer ülkeleri tercih etmeye başladıklarını anlatan Zingal, şöyle devam etti:

"Buraya gelenlerin öncesinde bir araştırma yapmaları lazım, aksi takdirde onlar da hüsrana uğrayabilirler. İşte bu tahsil görmüş kesim dahil olmak üzere bir an evvel bir iki çalıştıktan sonra da başka ülkeye göç edeyim diyebilirler. Şunu da belirtmek isterim. Sadece ana vatana geri dönmek isteyenlerden ibaret değil bu dörtte bir. Almanya'dan gidip İtalya, İspanya gibi Akdeniz ülkelerini ya da Kanada, Amerika gibi ülkeleri tercih ediyorlar."

"ALMANYA'DA IRKÇILIĞI ARTIK HİSSEDİYORSUNUZ"
Fatih Zingal, göçmenlerin gitmek istemesinde ırkçılığın da başat aktör olduğuna işaret ederek "Almanya için Alternatif Parti (AfD) yüzde 25 bandına yaklaşmış durumda. Ülkenin genelinde gireceğiniz her sosyal alanda, devlet dairesinde, okullarda memurla ilişkilerde bunları hissediyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Alman ırkçılarının göçmenlere karşı tutumlarının her geçen gün olumsuz olarak değiştiğini vurgulayan Zingal, "Her alanda bunu hissederseniz ki dört kişiden biri böyle bir zihniyete sahipse ve siyasi iklim doğrultusunda bu zihniyetleri de artık saklamıyorlar. Açıkça ifade ediyorlar. Bunu hissediyorsunuz." değerlendirmesini yaptı.

 

 

Avukat Zingal, Almanya'nın her alanda çalışacak göçmene ihtiyaç duyduğunu belirterek Almanya'dan tersine göçün ülkeyi ekonomik anlamda zorlayacağını belirtti.

Almanya'da her alanda göçmenlerin daha fazla mücadele etmek zorunda kaldığı ve bunun da ülkede tutunmak için büyük bir sorun olduğu uyarısında bulunan Zingal, şöyle devam etti:

"Almanya'ya gelen bir mültecinin ev, araba kiralaması bir Alman'a göre on kat daha zor. Aynı maaş, aynı şartlar doğrultusunda müracaat edildiği takdirde bu insanlar on kat daha fazla efor sarf etmeleri gerekiyor. Bunu da netice itibarıyla doğrudan bir ırkçılıkla karşı karşıya kalmamalarına rağmen hissediyorlar. Almanya'da doğup büyümüş birisi olarak, Alman vatandaşı dahi olmuş insanlar olarak aynısı geçerli. Fark yok."

Anadolu Ajansı/20.6.2025

Yazar Hakkında
0 Yorum
Yorum Yapın